5.3.18

'Baldan Karanlık' TOY İstanbul’da!


Kaybolan, terk edilen, bekleyen, vazgeçmeyenlerin duygusal hikâyesi Baldan Karanlık, her şeye rağmen umutla soruyor: “Buramı da sever misin?”

Kemal Hamamcıoğlu’nun yazıp yönettiği, Metin Akdülger’in tek başına muhteşem bir performans sergilediği; bir köpeğin hikâyesi üzerinden insanın, doğaya ve insana yaptıklarının nedenini sorguluyan Baldan Karanlık, hem hüzünlü hem umutlu hikâyesiyle izleyenlerin yüreğine dokunuyor.

Tiyatroseverler tarafından yoğun ilgi ve büyük bir beğeniyle takip edilen oyun, izleyenleri çok iyi bildikleri ama unutmayı seçtikleri yollardan geçerken, kaybolanların hikâyelerine ortak olmaya davet ediyor.

TOY İstanbul’un kendi prodüksiyonu olan ikinci oyunu “Baldan Karanlık”, insana kim olduğunu hatırlatan içten anlatımıyla da izleyenleri sarmalıyor.


“Baldan Karanlık”, “Ah gözleri...” diyenlerin iç çekişlerini kayıp ormanlara sayıklıyor. Ahları devirirken, kışları yaza döndürüyor gücü güçsüz kalmış dallarıyla... Karanlık eski karanlık mı, yeni mi yoksa bu karanlık?  Karanlıktan gelen ordan buraya, burdan oraya mı sever hep? Sevmek burdan oraya, ordan buraya mıdır hep? Ballı ağaç... Ahh ballı ağaç... Geri gelecek! Biliyorum... Buramı da sever misin?





Koreografisini Yasemin Erkan’ın, ışık tasarımını Ayşe Ayter’in, yönetmen yardımcılığını Dilara Pamuk’un üstlendiği oyunun kostümleri ise tasarımcı Aslı Filinta Demir’in imzasını taşıyor.
Oyunda Onur Alagöz ışık operatörü, Tayfun Karataş ise ışık teknisyeni olarak görev alıyor.

10 Mart 2018, Cumartesi akşamı saat 20.30’da sahnelenecek tek perdelik “Baldan Karanlık” oyununa ait biletler, Biletix’ten ve her gün 13.00’ten itibaren açık olan TOY İstanbul gişesinden temin edilebilir.





Oyuna gelenlerin,  sokak hayvanları için mama getirmesini rica eden “Baldan Karanlık” ekibi oyun sonrasında mamaları, barınaklara ve ormana terk edilen hayvanlara götürüyor.




2 yorum:

  1. Adsız4.1.18

    Yoruma açık oyunun her yönü,enteresan derecede insanı içine çekiyor 90 dakika nasıl geçiyor anlamıyorsunuz Metin Akdülger büyüleyici ve doğa üstü bir efor sarfediyor.Ağlamak istiyorsunuz neye,kime ve niçin bilmeden çok iyi bir gösteri bu

    YanıtlaSil
  2. Adsız10.1.18

    Seyretmemek büyük kayıp,Metin Akdülger sahnede vere yürekler de dokunmadık köşe bırakmıyor.Işık ve sözlerin eşliğin de raksediyor düşünceler.Bu kadar güçlü bir oyunculuk açıkcası hiç beklemiyordum.Güzel bir oyun der geçerim sandım ama dört gün oldu hala daha etkisindeyim,anlamlandıramadınız yoruma açık bazı yerler olduğunu düşünüyor yeni den izlemeyi planlıyorum..tek kelme ile müthişti

    YanıtlaSil