21.11.16

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?'ların Karakterleri



Bizi, J.K. Rowling’in büyücüler dünyasına geri götüren yepyeni bir macera olan Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? filminin birbirinden acayip ve fantastik canavarlarıyla sizi daha önce tanıştırmıştık..

Şimdi de sıra geldi filmin birbirinden ilginç karakterlerine:


NEWT SCAMANDER (Eddie Redmayne)


Newt Scamander, büyülü yaratıkları bulmak ve belgelemek için dünyayı dolaşmış bir Büyü-hayvanbilimcisidir; çünkü bunların neden önemli olduğu ve neden korunmaları gerektiği konusunda büyücülük dünyasını eğitebilmeyi ummaktadır.
Seyahatleri sırasında, büyük ya da küçük birçok türde hayvanı kurtarmıştır ve bunları büyülü olması sayesinde tüm bu yaratıkları rahat rahat içine alıp koruyabilen bir kasada tutmaktadır.
Newt sıradışı biridir, biraz uyumsuzdur; bu yaratıkların yanında kendini büyücüler ve cadılarla olduğundan daha rahat hissetmektedir.
İngiliz olan Newt bir zamanlar Hogwarts öğrencisiyken, bir canavarla insan hayatını tehlikeye atmış olduğu için okuldan gönderilmiştir.
Yalnızca Albus Dumbledore adında bir profesör onun için savaşmıştır.
O zamanlar kimse Newt'un bir gün Hogwarts’ın en önemli ders kitaplarından biri olan Fantastik Canavarlar Nelerdir; Nerede Bulunurlar'ı yazacağını  hayal edemezdi.





TINA GOLDSTEIN (Katherine Waterston)


Tina (Porpentina'nın kısaltması) Goldstein, New York'ta yaşayan ve MACUSA'da (Amerika Birleşik Devletleri Büyücüler Kongresi) çalışan zeki ve kararlı bir cadıdır.
Bir zamanlar Seherbaz olan Tina, kalbi beynine baskın çıkınca izinsiz büyü yaparak görevini kötüye kullandığı için masa başı hizmetine indirgenmiştir.
Soruşturmacı konumuna geri dönebilmeyi umutsuzca istemektedir.
Bu da onu doğrudan Newt Scamander isimli ziyaretçi büyücünün yoluna çıkarır.
Tina aynı evi paylaştığı küçük kız kardeşi Queenie'yle çok yakındır.


QUEENIE GOLDSTEIN (Alison Sudol)


Queenie Goldstein, Tina’nın hayat dolu ve biraz tuhaf kız kardeşidir.
Queenie yadsınamayacak bir güzelliğe sahiptir, ama onda gözlerin gördüğünden fazlası vardır. Queenie MACUSA'da ablası Tina'yla aynı departmanda bir masa başı işi yapmaktadır ama ablasının Seherbaz olma tutkusunu paylaşmamaktadır.
Aslında, doğruyu söylemek gerekirse, özgür ruhlu Queenie hiç çalışmamayı tercih etmektedir. Queenie iyi kalpli bir kızdır ve ablası için yapmayacağı şey yoktur.
Kendisi, ayrıca, bir Legilimens'tir, yani akıl okuyabilmektedir.



JACOB KOWALSKI (Dan Fogler)


Jacob Kowalski konserve fabrikasında çalışan ama taze ve leziz pastane ürünleri yapan bir fırıncı olma hayali kuran bir No-Maj'dır (Muggle'ın Amerikan İngilizcesi'ndeki adı).
Kredi alamayan Jacob kaderine razı olmuş gibi görünmektedir ama Newt Scamander'la tanışıp, farkında olmadan Newt’un büyülü canavarlarının yarattığı keşmekeşe dahil olunca her şey değişir. Jacob ilk başta bir şeyleri hayal ediyor olduğunu düşünse de çok geçmeden aklının hayalinin alamayacağı bir maceranın içinde olduğunu fark eder.


PERCIVAL GRAVES (Colin Farrell)


Percival Graves bir Seherbaz ve MACUSA'da Büyü Güvenliği Müdürü'dür.
Bu konumu onu en yüksek mevkili ve en saygın yetkililerden biri kılar.
Graves, Newt Scamander'ın New York'a izinsiz bir seyahat yaptığını ve yanında yasak yaratıklarla dolu bir kasa olduğunu öğrendiğinde, onun niyetlerinden büyük kuşku duyar ve Amerikan büyü dünyasının en önemli kuralının, Gizlilik Kuralı'nın çiğnenme olasılığından endişe eder.
Graves genç ve özellikle kırılgan Credence Barebone'a ilgi ve şefkat gösterir. Ama neden acaba?



MARY LOU BAREBONE (Samantha Morton)


Mary Lou Barebone bir No-Maj'dır ve İkinci Salemliler olarak da bilinen Yeni Salem Dayanışma Derneği'nin (NSPS) açık sözlü lideridir.
Tüm büyüyü bitirmeye niyetli olan Mary Lou, insanların arasında yaşadığına inandığı büyücülerle ve cadılarla amansızca mücadele eder.
Bu mücadelesine kendisinin öfkesinden korka korka yaşayan evlatlık çocuklarını da dahil eder.


CREDENCE BAREBONE (Ezra Miller)


Mary Lou Barebone'un ortanca evlatlığı Credence Barebone, iki kız kardeşine oranla içine kapanık ve son derece utangaç görünen bir çocuktur.
Mary Lou’nun, katı kurallarına en ufak bir itaatsizliğe verdiği hiddetli tepki Credence'ın kendini savunmasız hissetmesine yol açar.
Fakat hissettiği bu yalnızlık, onu, kendisine özel bir ilgi besleyen Percival Graves'in telkinlerine açık hâle getirir.



CHASTITY BAREBONE (Jenn Murray)


Chastity Barebone, Mary Lou’nun en büyük evlatlık kızıdır.
Chastity annesinin kurallarına harfiyen uyar ve hem büyüyü hem de onu uygulayanları ortadan kaldırma davasında annesine yardım eder.


MODESTY BAREBONE (Faith Wood-Blagrove)


Modesty Barebone, Mary Lou’nun en küçük kızıdır.
Biraz tedbirli bir kız olan Modesty, ağabeyi Credence'ın başına geleni bildiği için, itaatsizliğini katı annesinden gizlemeyi başarır.
En sevdiği seksek oyununu oynarken, cadılık karşıtı şarkılar mırıldanır.
Fakat annesi ve ablasının gözlerinden uzaktayken, isyankar bir tavırla İkinci Salemliler broşürlerini dört bir yana dağıtır.



SERAPHINA PICQUERY (Carmen Ejogo)


Seraphina Picquery, Amerika Birleşik Devletleri Büyü Kongresi'nin (MACUSA) başkanıdır.
Gizlilik Kuralı'nı sıkı bir şekilde uygulatır; bu kuralın amacı gizli Amerikan büyücü camiasını No-Maj'lerden korumaktır.
Ne var ki, esrarengiz olaylar artık onları ifşa olma tehdidiyle karşı karşıya bırakır.
Başkan Picquery bu durumun savaşa yol açacağından korkmaktadır.
Newt Scamander'ın yanında yasak büyülü canavarlarla dolu bir kasayla gelişinin işleri daha da karmaşık hâle getirmesi üzerine, Seraphina MACUSA’nın Büyü Güvenliği Müdürü Percival Graves'i bu konuyu halletmekle görevlendirir.
Amerika'daki İlvermorny Cadılık ve Büyücülük Okulu mezunu olan Seraphina, okulun her dört okulunda okuma hakkı verilen son derece ender öğrencilerden biri olduğunda, hayatının bu erken döneminde sadakatini belli eder ve Boynuzlu Yılan'ı seçer.


GNARLAK (Ron Perlman)


Bir Goblin olan Gnarlak içkinin yasak olduğu dönemde New York'ta büyücülük camiasının belli ihtiyaçlarını temin eden, yasadışı bar The Blind Pig'in sahibidir.
Oldukça üçkağıtçı bir karakter olan Gnarlak'ın şaibeli sadakati kolayca satın alınabilir; yani fiyat doğru olduğu sürece herkesi satabilir.



HENRY SHAW, SR. (Jon Voight)


Henry Shaw, Sr. iki oğlu olan bir medya patronudur. Gurur ve mutluluk kaynağı büyük oğlu yeniden seçimlere girmiş bir senatördür.
Küçük oğlu Langdon ise onun gözünde bir fiyaskodur. Bu yüzden, Langdon babasının dikkatini son dönemde New York şehrinde meydana gelen tuhaf olaylara çekmeye çalıştığında, Henry Shaw Sr. onu ciddiye almaz.


LANGDON SHAW (Ronan Raftery)


Langdon Shaw, medya patronu Henry Shaw Sr.'ın küçük oğludur.
Bir senatör olan ağabeyinin aksine, Langdon asla babasının beklentilerine yanıt verememiştir ama daima onun onayını almanın peşindedir.
New York şehrinde meydana gelen ve büyülü bir şeylere işaret eden bir dizi tuhaf olayı duyduğunda babasına haber verir çünkü asrın haberini bulduğuna inanmaktadır. Ancak, babası ve ağabeyi onu hiçbir şekilde ciddiye almazlar.





SENATÖR HENRY SHAW (Josh Cowdery)


Medya patronu Henry Shaw, Sr.'ın büyük oğlu Senatör Shaw, bir kez daha New York adayı olarak seçimlere girer.
İçki yasağı hâlâ geçerli olduğu için, gizlice içki satılan barlara, bilardo salonlarına ve bunların arkasında olduğuna inandığı yozlaşmaya savaş açar.
Babası gibi o da kardeşi Langdon'ı pek önemsemez ve bir takım büyülü varlıkların şehirde dehşet saçtığı hikayesiyle dalga geçer.