25.10.16

Oğlan Bizim Kız Bizim



Semra Dündar'ın yazıp yönettiği; Aras Aydın, Melis Babadağ, Bala Atabek ile Emrah Şahan’ın oynadığı Oğlan Bizim Kız Bizim, birbirine zıt iki karakter olan Barış ile Zeynep'in hikâyesini anlatıyor.

5 yıllık sevgilisinden yeni ayrılan beyaz yakalı Zeynep, radyodan kazandığı tatile en yakın kız arkadaşıyla giderken, aşka hiç inanmayan oto tamircisi Barış da bu tatile kankası Emrah'ı götürür. 

Tanıştıkları andan itibaren birbirinden nefret eden gençlerin tatilinin çoğu, birbirlerine bu tatili zehir etmekle geçer. 
Barış ve Zeynep bu didişmeler esnasında yakınlaşarak birbirlerine aşık olurlar, ancak aşklarını yaşamaya fırsat kalmadan Zeynep'in eski sevgilisi ansızın çıkagelince işler karışır.

Filmin mmknmrtb notu ::

Tüketilmekle bitmeyen, esprisi ilelebet payidar kalacak zannedilen, beynelmilel bir 'romantik komedi' kalıbı olan: "Önce ters git, kavga et; bir süre sonra da hoşlan ve sevdalan" formülünü 'hunharca' kullanmasıyla bir hayli can sıkan; lâkin, 'mütevazı niyetli' görünümüyle hoş görebileceğiniz -iyimser gününüzdeyseniz eğer- belki de gülüp eğlenebileceğiniz bir kordela..




Bu -muhtemel- hoşgörülü iyimserliğinizin, hem yetenekli hem de sempatik oyuncumuz Melis Babadağ kaynaklı olacağı; benzer bir sempatiyle ona eşlik eden Aras Aydın'ın da bu duruma katkı vereceği de bir gerçek tabii..





4 / 10