21.8.16

Bol Şans :: Şehirden İndim Köye



Deniz İstanbul'da arkadaşının barında şarkıcılık yapar ve bu hayatından gayet memnundur. 
Babasının ölümü üzerine doğup büyüdüğü köye gelir. 

Cenaze işlerini hemen halledip dönmeyi planlamaktadır; ancak hesapları Buse ile karşılaşınca sekteye uğrar. 

Buna bir de babasının ölümünün arkasındaki kirli oyunlar eklenince, köyde kalıp babasının işletmekte olduğu açık hava sinemasını almak ister. 

Bu durum onu köyün belalısı Ümit, onun arkasında görünmeyen yüz olarak duran belediye başkanıyla karşı karşıya getirir. 

Ümit'in de Buse'ye aşık olduğu öğrenildiğinde işler içinden çıkılmaz bir hal alır ve Deniz, Ümit ve Buse'yi geri dönülmez bir yola sokar.




Resmen 'tür' karmaşası da yaşayan, sinematik tüm unsurların -acemiceden öte- yalapşap kotarılmaya çalışıldığı bu film -azıcık abartıyorum- kâinatın en tepeden inme, en zorlama, en 'aşksız' aşkını; dünyanın en saçma rekabetini, en uyduruk husumetini; ve muhtemelen- sinema tarihinin, en ciddi olmasına çalışılan ama en komik görünen ölüm sahnesini ve de diğerlerini barındırıyor..
ki bu durumda kendisine, "Valla helâl olsun!" diyoruz..




Belli ki 'fiziksel güzellik' kontenjanından kadroya intisap etmiş, oyunculuk bağlamında ise birbirinden az yetenekli iki adet başrol oyuncusu barındıran filmin namusunu -biraz olsun- kurtaran elemanlar, yan rollerde devreye giren -bu filme 'biraz fazla gelen' performansıyla Sarp Bozkurt başta olmak üzre- bir kaç oyuncu  ve tüm çocuk oyuncular oluyor..




Film bitince -bu arada biz de resmen bitmiş oluyoruz tabii- aklımıza düşen şey; 'Bol Şans' isminin, izlediğimiz şu filmin hiçbir tarafına uymadığı oluyor..
Hatta, filmin içeriğiyle dalga geçilmek üzre konulduğunu düşündüğüm bu ismi sonunda, öyküdeki -işlevi tamamen gereksiz- kumar sahnelerine bağlamayı tercih ederek, bu anlamsızlığı -bi şekilde- anlamlandırmanın gereksiz mutluluğunu da yaşadım ki, artık ne desem boş!.





Bol Şans

Senarist - Yönetmen: Gökhan Yılmaz
Oyuncular: Selim Gülgören, Burçin Abdullah, Atıf Emir Benderlioğlu, Sarp Bozkurt, Orhan Eşkin, Semra Dinçer, Onur Şirin, Yusuf Çetin ve Ahmet Baki Kurtuluş
Yapım: 2016, Türkiye

1 /