10.5.16

'Üç Kuruşluk Opera' bu hafta sonu İstanbul’da!.



Bertolt Brecht’in unutulmaz oyunu Üç Kuruşluk Opera’nın, dünyaca ünlü tiyatro topluluğu Berliner Ensemble’ın prodüksiyonu ve çağdaş tiyatronun dahi yönetmeni Robert Wilson’ın yorumuyla İstanbullu seyircilerle buluşmasına sayılı günler kaldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilecek Üç Kuruşluk Opera gösterimleri 13 Mayıs Cuma ve 14 Mayıs Cumartesi akşamları saat 20.30’da Zorlu Performans Sanatları Merkezi Ana Tiyatro’da olacak.

İstanbul Tiyatro Festivali’nin Onur Ödülü Berliner Ensemble’a

20. İstanbul Tiyatro Festivali’nin üçüncü Onur Ödülü, 1949’da önemli tiyatro adamı Bertolt Brecht tarafından kurulan ve bugün çağdaş Alman tiyatrosunun tartışmasız en güçlü temsilcisi olan Berliner Ensemble topluluğuna verilecek.
Topluluğa ödülü, 13 Mayıs Cuma akşamı gerçekleştirilecek gösteriden sonra takdim edilecek. Berliner Ensemble’nin sanat yönetmeni Claus Peymann’a ödülü, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı verecek.





Sahne Sihirbazı Robert Wilson ve Berliner Ensemble Sanat Yönetmeni Claus Peymann Söyleşileri

Berliner Ensemble’ın sanat yönetmeni Claus Peymann ile sahne sihirbazı olarak bilinen usta yönetmen Robert Wilson, Pera Müzesi’nde birer söyleşi gerçekleştirecek.
Claus Peymann’ın 13 Mayıs Cuma saat 16.30’da gerçekleştireceği söyleşinin moderatörlüğünü Prof. Dr. Dikmen Gürün üstleniyor.
 Robert Wilson ise, 14 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30’da Pera Müzesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.
Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün sunumuyla başlayacak söyleşinin moderatörlüğünü ise uzun yıllar Robert Wilson ile çalışmış, sanatçı Köken Ergun üstlenecek.
Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşilere katılım için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta gönderilmesi gerekiyor.