6.1.14

Sanatorium: Çağla Köseoğulları sergisi: Yersiz


Sanatorium yeni yıla Çağla Köseoğulları’nın Yersiz (Out Of Place) adlı sergisiyle giriyor.

8 Ocak’ta başlayacak sergide yer alan kağıt üzerine mürekkep çizimler, şehir ve göç konularını merkeze alıyor ve günlük hayat alışkanlıkları içinde göz ardı edilen, önemsiz, değersiz kılınanların peşine düşüyor.

Köseoğulları çizimleriyle yarattığı dünyada, bütünün içinden titizlikle ayıklayarak mercek altına aldığı özneler alışılmadık ve ayrıksı bir dille yeniden dolaşıma giriyor.
Eğretileştirilen aidiyetleri ile şehir hayaletlerine dönüştürülenlere, maruz bırakıldıkları aynı muğlak dili kullanarak yaklaşan Köseoğulları, kenarda/kıyıda bırakılanların, ürün/üretim olarak değerli kılınanın aksine atık/artık olarak tanımlananın izini sürüyor.

Çağla Köseoğulları’nın Yersiz (Out Of Place) başlıklı sergisi 16 Şubat’a dek Sanatorium’da izlenebilir.


Çağla Köseoğulları: 1973’te İstanbul’da doğan Çağla Köseoğulları, 1998'de Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Dekor ve Kostüm Bölümü'nü bitirdi. 2007'de Pattern / Taksim, Galatasaray-Bis Wear, İstanbul sergisinde yer alan sanatçı, 2007-2012 yılları arasında Hale Tenger'le çalıştı ve “Böyle Tanıdıklarım Var III”, “Strange Fruit”, “Lahavle” gibi birçok projesinde Tenger’e asistanlık yaptı. Köseoğulları, sinema ve reklam filmlerinde sanat yönetmenliğinin yanı sıra 10 yılı aşkın süredir endüstriyel üretim için tasarımlar yapmaya devam etmekte.


Sanatorium
Asmalı Mescit Mah. Asmalı Mescit Cad.
No:32/A Beyoğlu İstanbul
+90 212 293 67 17