19.10.12

Magic Mike :: Gündüz Kiremitçi Gece Striptizci



Sahne adı olarak Magic lakabını kullanan Mike (Channing Tatum), gündüzleri çatılara kiremit dizerek, geceleri de müşteri olarak kadınları hedefleyen bir mekanda, striptizle karışık dans ederek geçimini sağlayan -sizden iyi olmasın- gayet efendi bir arkadaşımızdır..

Hayalindeki asıl meslek, ilginç malzemelerle -fabrikasyon olmayan bir biçimde- üreteceği mobilyaların tasarımcılığını yapmak olan bu genç ve yakışıklı, gerekli olan parayı biriktirebilmek için, pek de prestijli olmayan striptiz işini bırakamaz..

Gerçi, her türlü eğlencesi bol, değme güzellikteki kadınları da gani olan bu iş kolundan, pek de şikayetçi olduğu söylenemez..




Ta ki adamımız, Adam adında, işsiz çulsuz bir genç ile onun akıllı, güzel ve mazbut görünümlü ablasıyla tanışana dek..

Sıfırdan gelerek hayatta başarılı olmaya çalışan, bu yolda ilerlerken yapacağı işler hususunda pek de seçici olmayan genç bir adamın, sürprizler barındırmayan bu 'sıradan' hikâyesi, öyle çok da parlak değil; ancak, 'striptiz yapan ve gösteri sırasında kadın seyircileriyle kaynaşıp, onlarla -neredeyse- sevişen erkek dansçılar' konseptine ilgisiz kalmaksa epey zor..


Şu dünyada herkesin ya da her şeyin göründüğü kadar net ve kesin olmadığını hatırlatan film, içinden geldiği gibi yaşamak ya da zamanı geldiğinde değişmek isteyene mutlaka bir şans verilmesinin önemine de dikkat çekiyor..




Usta yönetmen Steven Soderbergh, 'iyimser' bakış açısını en zor durumlarda dahi yitirmeyen bir senaryodan, mevcut dramını neşeli genel havasıyla dengeleyen bir film ortaya koyarken, atletik olduğu kadar son derece de erotik olan dans ve müziklerle de bi güzel süslemiş..

Magic Mike, belki mükemmel değil, ama hafiften büyüleyici ve oldukça da eğlenceli bir film..





Magic Mike / Striptiz Kulübü

Yönetmen: Steven Soderbergh
Senaryo: Reid Carolin
Tür: Biyografi, komedi, dram
Oyuncular: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn
Yapım: ABD, 2012, 110'

   3.5 / 5