8.9.16

'Albüm' Adana Film Festivali’nde de yarışacak!.



22. Saraybosna Film Festivali’nde “Heart Of Sarajevo / Saraybosna’nın Kalbi” adlı “En İyi Film Ödülü”ne layık görülen Albüm, 19 – 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde de yarışacak!

Mehmet Can Mertoğlu’nun senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği ilk uzun metraj filmi Albüm'ün başrollerini, Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç paylaşıyor.

Eurimages, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Romanya Sinema Merkezi ve Post Prodüksiyon şirketi Melodika tarafından desteklenen film, 2013 yılında katıldığı 32. İstanbul Film Festivali’nin Köprüde Buluşmalar platformunda, Kültür Bakanlığı, Melodika Ses Post-Prodüksiyonu ve Medienboard ödüllerini kazanmıştı.

Dünya prömiyerini 69. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren Albüm, festivalin Eleştirmenlerin Haftası (Semaine de la Critique) bölümünde yarışmaya hak kazanan yedi filmden biri oldu ve “France 4 Yenilikçilik Ödülü”nü kazandı.

Uluslararası festivallere damgasını vuran film, bu defa 19 – 25 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde yarışmaya hazırlanıyor.




Albüm, evlat edindiğini gizlemeye çalışan bir çiftin hikâyesini mizahi bir dille anlatıyor.
Çekimleri ağırlıklı olarak Antalya ve Kayseri’de gerçekleştirilen filmin yapım şirketi Kamara Film.

Türkiye-Fransa-Romanya-Almanya ortak yapımı olan filmin ortak yapımcıları arasında; Arte France televizyonu, Oscar ödüllü Bosna-Hersekli yönetmen Danis Tanovic, Oscar ödüllü yapımcı Cedomir Kolar ve Berlin Altın Ayı ödüllü Romanyalı yönetmen Calin Peter Netzer bulunuyor.
Görüntü yönetmenliğini Marius Panduru’nun yaptığı Albüm'ün kurgusu Ayhan Ergürsel imzası taşıyor.



Bugüne kadar Melbourne, Odessa, Lima, La Rochelle ve Vladivostok Film Festivalleri’nde de gösterilen film, yurtiçi ve yurtdışında festival yolculuğuna devam ederken, vizyona girerek izleyicilerle buluşmaya da hazırlanıyor.




MEHMET CAN MERTOĞLU HAKKINDA


1988’de Akhisar’da doğan Mehmet Can Mertoğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğrenimi gördü.
İlk kısa filmi “Yokuş” (2008), Rotterdam, Edinburgh, Angers gibi önemli festivallerde gösterildi.
2011 yılında ikinci kısası “Fer”i çekti.
Albüm, yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi.