22.3.16

'Demir' 25 Mart'ta Profilo Kültür Merkezi’nde!.



İskoçyalı tiyatro yazarı Rona Munro’nun dünyanın en önemli tiyatrolarında sahnelenen bol ödüllü oyunu Demir'in gösterimlerine, Güzin Özyağcılar ve Zeynep Özyağcılar’ın muhteşem performansıyla devam ediliyor..

Zeynep Özyağcılar’ın kurduğu Tiyatro Martı tarafından sahneye konan Demir, etkileyici metni ve oyuncu performanslarıyla izleyenleri, kadının savruluşuna, sistemdeki yerine ve pek bilinmeyen yönleriyle kadın dünyasına tanık ediyor.

Serkan Üstüner’in yönetmenliğini üstlendiği oyunun başrollerinde; Güzin Özyağcılar, Zeynep Özyağcılar, Gözde Çetiner ve Burak Tanay’ın rol alıyor.

Feminist yazar olarak bilinen Rona Munro tarafından kaleme alınan Demir, 15 yıl önce koçasını öldüren ve müebbet hapisse mahkûm olmuş bir kadınla, annesi hapse düştüğünde 11 yaşında olan, geçmişi bu travmayla silinen kızının ilk defa bir araya gelme hikayesini anlatıyor.

Hapishanenin görüşme odasında ilk anda birbirlerini tanıyamayan anne-kız, konuşmaya başladıktan sonra geçmişi, aslında kendilerini, kendi özlerini ve özlemlerini ararlar..




Yönetmen yardımcılığını ve dramaturgluğunu Hande Ören’in üstlendiği Demir'in, dekor tasarımı Cihan Asar’a, müzikleri ise Selimcan Yalçın’a ait.

Oyun, 25 Mart 2016, Cuma akşamı saat 20:30’da Profilo Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Oyuna ait biletler; Biletix’ten ve Profilo Kültür Merkezi gişesinden temin edilebilir.

Bilgi için:
www.tiyatromarti.com
www.biletix.com