29.11.15

Tuba Önder Demircioğlu 'Karşılaşmalar' sergisinde!.



Post-modern sembolizmi barındıran seramik heykelleri ile tanınan Tuba Önder Demircioğlu’nun "Dans edenler" ve "Savaşçılar" koleksiyonlarından eserlerin yer aldığı karma sergi, Kadıköy IMOGA Art Gallery’de açıldı.

Karşılaşmalar başlığı taşıyan sergi, son yüzyılda ‘karşılaşan’ Türk ressamları, heykeltıraşları ve seramik sanatçılarını bir araya getiriyor.

Karşılaşmalar sergisi, Türk sanatında yeri doldurulamaz bir yere sahip sanatçıların sanata bakışlarını en güzel yansıtan örnekleri arasından seçilerek hazırlandı.

Karşılaşmalar, Refik Ekipman, Zühtü Müridoğlu, Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi 20’nci yüzyılın başında doğmuş ve Türk sanatına şekil vermiş sanatçıların eserlerini, onlardan etkilenen Atilla Galatalı, Mustafa Pilevneli, Süleyman Saim Tekcan, Zekai Ormancı gibi isimlerle ve daha yeni jenerasyon sanatçıların eserleriyle buluşturuyor.

İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi IMOGA’nın bir müze sergisi misyonuyla hazırladığı karmada, sanatçı Tuba Önder Demircioğlu da yıllarca birlikte çalıştığı ustası Atilla Galatalı ile “karşılaşıyor”.

Öğrenciliği sırasında seramiğin duayeni Atilla Galatalı ve Filiz Özgüven Galatalı ile birlikte çalışma fırsatı yakaladığını anlatan Tuba Önder Demircioğlu, bu serginin kendisi için önemini şöyle açıklıyor: “Birlikte büyük metrekare duvar seramiği yapma deneyimi yaşadığım ve kırılgan seramik malzemesinin inceliklerini öğrendiğim o günleri sevgiyle anıyorum.”


Ustası Atilla Galatalı’nın da Bedri Rahmi Eyüpoğlu atölyesi ile sanat hayatına başladığını hatırlatan Demircioğlu, serginin, kronolojik bir usta çırak ilişkisi ortaya koyduğunun altını çiziyor.

Sergi 15 Aralık’a kadar Kızıltoprak IMOGA Art Gallery’de görülebilir. 

Tuba Önder Demircioğlu kimdir:

Eskişehir doğumlu sanatçı, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Ana sanat dalında 1998' de Sanatta Yeterlilik eğitimini tamamladıktan sonra yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen birçok karma ve kişisel sergide izleyici ile buluştu.
Eserleri pek çok katalogda ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.

Adres:
IMOGA Art Gallery
Rüştiye Sokak No: 2/1 Kızıltoprak, Kadıköy

Tel: 0 216 541 44 42