27.5.15

Sihirbazlık Okulunda Bir Türk :: Hayri Potur ve Peynirli Börek


İstanbul'un orta halli semtlerinden birinde yaşayan, lise öğrenimini zorlukla tamamlamış, ailenin tek çocuğu olan Mehmet, zeki olmasına rağmen haylazlığı yüzünden hayatı boyunca başarılı olamamış bir gençtir. 

Üniversite sınavında da başarı sağlayamayacağını anlayınca, ailesinin tepkisinden çekindiği için şimdiden uyduracağı yalanları düşünmeye başlamıştır. 

Sınav sonuçlarının acıklanmasına kısa bir süre kala bir gece Spellcraft Sihirbazlık ve Büyücülük Okulu’ndan gelen mektupla hayatı değişir. 

Anne ve babasının büyücülük okuluna göstereceği tepkiden çekindiği için onlara yurt dışında okul kazandığına dair yalan söyler ve büyülü bir maceraya atılır.

Bir yandan zihin okumayı, iksir yapmayı süpürgeyle uçmayı öğrenmeye çalışan Mehmet, diğer yandan ilk görüşte aşık olduğu kızı etkilemek için elinden geleni yapmaktadır. 

Mehmet Koçero Harry Potter'a Karşı

'Çok gerekli' olduğu halde bir türlü olumlu sonuç alınamayan, "Türk Sineması'na yepyeni bir Recep İvedik armağan etme" çalışmaları, aralıksız olarak sürdürülüyor sayın seyirciler..


Her zamanki gibi benim hiç haberim olmadan, sosyal paylaşım sitesi Vine’a yüklediği -bu filmle aynı mevzudaki- videolarının milyonlarca kez tıklanmasıyla şöhreti yakalamış genç bir kardeşimiz olan Barbaros Dikmen, işte bu İvedik adaylarından sonuncusudur..
Ama görünen o ki, en sonuncusu da o olmayacaktır.. maalesef..


Evet.. şimdi o kısacık videoları seyrettim de, "Oğlum bizde ünlü olmak o kadar kolay ki." diyen 'bir arkadaş'a bir kez daha hak verdim..
Kabul, Barbaros'ta bir yetenek ışığı var gibi gibi; lâkin, yaptığı ve espri olduğu iddia edilen o şeylere gülmek de ayrı bir yetenek istiyor sanki!.
İşte hem o videoları, hem de bu filmi izledikten sonra kabul etmek zorunda kaldım ki bende de o gülme yeteneği yokmuş maalesef..


Harry Potter oğlanın okulu olan Hogwarts'ı Spellcraft yapıp, Bağcılar Anadolu Meslek Lisesi mezunu Mehmet Koçero'yu bir nevi Hayri Potur'a çevirdikten sonra, iler tutar hiçbir yanı olmayan, dünyanın en saçma sapan senaryo ve platosunu oluşturan film, HP serisinden apartılmış sahneleri, -hem de en kötü bir biçimde- yeniden çekmeye çalışan bölümlerden oluşuyor..


İnternetteki o vine videolarının kostümlü versiyonlarına benzeyen skeçlerin aralarına, biraz da, bir takım -seviyesi düşük- küfür ve seks göndermeli ve de yerli malı ergen esprileri ekledik mi.. oldu da bitti maşallah, yeni filmimiz de vatana millete hayırlı olur inşallah!.


Beklendiği gibi- filmin bütün ağırlığı Barbaros Dikmen'in üzerindeyken, diğer elemanlar ise onun sürekli olarak ya tokatladığı ya da küfrettiği tiplerden oluşuyor..
Bir de oğlanın ilk görüşte aşık olduğu kız olarak kadroya alınmış Selen Seyven var ki, senaryoda 'karton' haline bile getirilmemiş bu karakteri oynarken ne yapmaya çalıştığını kendinin bile bilemediğini düşünüyorum..


'Keşke filmin finalinde, bütün bu acayipliklerin Mehmet'in bir rüyasından ibaret olduğu falan anlaşılsaymış; ki belki o zaman, bu olup bitenleri hafifletici sebepler göstererek biraz anlayışla karşılayabilirmişiz' diye düşünmedim de değil doğrusu..


Hatta sona yakın, evine dönen Mehmet'in uykudan uyanışında bunun işaretlerini görür gibi oldum da umutlandım; lâkin heyhat, oğlan -uyanır uyanmaz- annesinin kabul gününde fırın falan kullanmadan, büyü yaparak, misafirlere tepsi tepsi börek pişirmeye kalkışmadı mı!.
İşte o an yeniden yıkıldım..


Başka ne diyeyim; bana da yazık, sinemamıza da, boşa harcadığımız bunca zamana da..


Sihirbazlık Okulunda Bir Türk 

Yönetmen: Erdi Dikmen
Senaryo: Erdi Dikmen ve Sercan Ateş
Oyuncular: Barbaros Dikmen, Selen Seyven, Abdullah Enes Atiş, Levent Aykul, Ayçe Abana, Ebru Karanfilci ve Sadi Celil Cengiz
Yapım: 2015, Türkiye, 91'

   0.5 / 5