24.2.15

Into The Woods / Disney’den Sihirli Orman



Into The Woods, farklı masallardan oluşan birkaç hikayenin konusunun iç içe geçtiği ve karakterlerin dilek ve arayışlarının sonuçlarının keşfedildiği çağdaş bir yorum.

Bu komik ve samimi müzikal Sindirella (Anna Kendrick), Kırmızı Başlıklı Kız (Lilla Crawford), Jack ve Fasulye Sırığı (Daniel Huttlestone) ve Rapunzel (MacKenzie Mauzy) isimli klasik masalların devamı niteliğini taşıyor.

Bütün bu masallar; tek dilekleri bir aile kurmak olan bir fırıncı ve karısı ile (James Corden ve Emily Blunt) onları lanetleyen cadının (Meryl Streep) özgün hikayesiyle birleşiyor.

Akademi ödülü sahibi müzikal “Chicago” ve Disney'in “Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde” filmlerinde imzası olan başarılı sinemacı Rob Marshall'ın yönettiği film, aynı zamanda filmin senaryosunu da yazan James Lapine ile filmin müziğinin ve şarkı sözlerininin sahibi efsanevi besteci Stephen Sondheim'in Tony ödüllü orijinal müzikaline dayanıyor.


Notlar:

* "Sihirli Orman” Broadway'de ilk kez 5 Kasım 1987'de Martin Beck Tiyatrosunda sahnelendi.
764 defa sahnelenen yapım, müzikal alanında En iyi Müzik, En iyi Müzikal Kitap ve En İyi Kadin Oyuncu dallarında Tony ödülü kazandı.
Diğer ödüller arasında, En iyi Müzikal dahil beş Drama Desk Awards aldı.


* Sinemaya uyarlamasında sahnelenen müzikaldeki şarkılar kullanıldı.
Bunlar arasında “Children Will Listen,” “Giants in the Sky,” “On the Steps of the Palace,” “No One Is Alone” ve “Agony” de bulunuyor.


* Bu ödüllü yapımın ekibinde: Oscar ödüllü Görüntü yönetmeni Dion Beebe (“Chicago,” “Memoirs of a Geisha”); Oscar ödüllü Yapım Tasarımcısı Dennis Gassner (“Bugsy,” “Quantum of Solace”) ve üç  Oscar ödüllü kostüm tasarımcısı Colleen Atwood (“Memoirs of a Geisha,” “Chicago,” “Alice In Wonderland”) bulunuyor.



Into The Woods

Yönetmen: Rob Marshall
Senaryo: James Lapine
Oyuncular: Meryl Streep, James Corden, Emily Blunt, Anna Kendrick, Chris Pine, Daniel Huttlestone, Tracey Ullman, Lilla Crawford ve Johnny Depp
Yapım: 2014, USA | UK | Canada, 125'



Filmin mmknmrtb notu :: 3.5 / 5