17.12.12

Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede :: 'Tüketmeyin, tükenmeyin'


Birbirinden 'çakal' dört arkadaş, düştükleri hapiste bi şekilde eğlenmenin yollarını bulsalar da giderek mahallelerini ve yaptıkları zirzoplukları özlemektedir..

Ancak böylesine antika bir filmde karşılaşılacak bir fırsatla, içerden çıkma ihtimalleri doğar..

Suçlular üzerinde yapılacak tıbbi bir deney için kobay olurlarsa eğer, şartlı tahliye olacaklardır..

Dışarı çıktıklarında eski yanlışlıkları yapmama kararı alan dört kafadar, mahallelerinin eski halinden pek de eser kalmadığını fark ederler..

Birlikte giriştikleri balık restoranı işini yüzüne gözüne bulaştıran, yeni açılan AVM yüzünden mahalle esnafının kan ağladığını gören 'çakallar', hapisteki 'sözde' solcu Tayyar Ağbi tarafından edindikleri bilinçle ve 'Tüketmeyin, tükenmeyin' sloganıyla, AVM'de eylem yapmaya kalkışırlar..


İlk filmdeki, 'kendin çal kendin oyna' felsefesine sahip, saçma sapan bir kaba komedi anlayışı aynen devam ettiriliyor ve uyduruk senaryosunda yer alan zavallı esprilerden çok, sahip olduğu usta oyuncuların 'slapstick' hareketlerine ve yaptıkları bir takım doğaçlamalara bel bağlanıyor..


Bulduğu bir iki sloganla sözde tüketim toplumunu eleştirir gibi yapan, biraz sonra bu iddiasından tamamen yan çizerek, geyik muhabbetine geri dönen bir senaryoya sahip film, bu arada Cem Karaca'nın koyu politik devrinden kalma, birbirinden güçlü parçalarını resmen sömürmeyi de ihmal etmiyor..


Tamamen anlamsız bir anda ve durumda ya da buldukları her fırsatta kıçlarını yırtarcasına bağıran ve dans eden bu güruhun hallerine gülebilecek seyircilerin varlığını düşünmek dahi, insanı tuhaf bi şekilde hüzünlendiriyor..


 1 / 5



Yönetmen ve senarist: Murat Şeker
Tür: Komedi
Oyuncular: Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu
Yapım: Türkiye, 2012