6.5.12

The Best Exotic Marigold Hotel :: Hindistan Tatili



Emeklilik günlerini yaşayan -kadınlı erkekli- bir grup İngiliz, hem egzotik bir ülkede ucuz tatil yapmak, hem de bazı kişisel problemlerine bir çözüm bulabilmek umuduyla, Hindistan’a giderler..

Aslında ilk kez burada birbirlerini görüp tanımaya başlayan bu grubu, önce, kalacakları 'harabeden hallice' bir otel, daha sonra da her yönüyle geldikleri yerden çok farklı bir ülke ve kendilerine hiç de benzemeyen insanlar karşılayacaktır..

Baştan zor olsa da, zamanla buraya alışan, hatta değişmeye başlayan bu insanlar arasında, kendilerini yeniden tanımlayanlar, eski aşkını bulanlar, yeni aşk yaşayanlar, aslında çoktan bitmiş ilişkilerini sona erdirenler, hatta kendisine yeni bir iş bulanlar çıkacaktır..



Hindistan'da hüküm süren sosyal adaletsizliği ve bunun da ötesinde -korkunç bir insanlık suçu gibi duran- sosyal ayrımcılığı vurgulayan film, kibirli İngilizler'in ırkçılığa varan eylem ve söylemlerine değinmeyi de ihmâl etmiyor..

Genç otel sahibinin yaşadığı aile ve gönül sorunlarının, filmin genel temposunu aksatıcı bir rol oynadığını düşünüyorum..




Bir de film -zaman zaman- tamamen zorlama, dolayısıyla da gereksiz bir 'komiklik' gösterisi yapma hevesiyle irtifa kaybediyor..

Çok iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olarak, bu konuda hiçbir sorun yaşamayan film, bazen neşeli, bazen hüzünlü bir hal alan hikâyesini, fazla inişleri, çıkışları olmayan 'garantili' bir ritimle anlatıyor..


The Best Exotic Marigold Hotel / Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili

Yönetmen: John Madden
Senaryo: Ol Parker, Deborach Moggach (kitap)
Tür: Dram, komedi
Oyuncular: Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith
Yapım: İngiltere, 2011, 120'

  3 / 5