21.12.10

Life As We Know It :: Bebek Bahane Aşk Şahane


Holly (Katherine Heigl) bir pasta-börek fırını sahibi, işini de ilerletme yolunda gayet çalışkan, yavaş yavaş 'evde kalma' yaşına da yaklaşmakta olan hanım hanımcık bir güzel hatundur..

Eric Messer ise (Josh Duhamel), motosiklet tutkunu, şaka yapmakta ve zıpırlıkta rakip tanımayan huyuna karşın, bir basketbol TV'sinin geleceği parlak bir yönetmen yardımcısıdır aynı zamanda..

Karı-koca pozisyonundaki ortak arkadaşlarının girişimiyle birbirlerine tanıştırılmış bu ikilinin daha ilk buluşmaları, başarısızlıkla sonuçlanır..

Gün gelip de arkadaşlarının bebeği olan 'dünya tatlısı' Sophie'nin bakımı, bu zıt karakterli kahramanlarımızın üstüne kaldığında, belki aralarında bir şeylerin gelişebilir umudunu neden taşımayalım derim ben..

Romantik komedi filmlerinin klasik senaryo kurgularından biridir: Baş rolleri paylaşan, fakat hikayenin başından itibaren bir türlü anlaşamadıkları da gözümüze sokulan, bir yakışıklı oğlanla, bir güzel kız vardır..




Sürekli birbirleriyle didişen, hatta bu arada başkalarıyla da flört eden bu ikili için, finale doğru nihayet uygun vasat oluştuğunda, birbirlerinin kollarına atılmaları vakti de gelmiş olur..
Başımıza Gelenler, işte o tür filmlerin ta kendisidir..

Mutlu son, bize daha en başından itibaren garantilenmiştir aslında..
Ama yine de film, bunu göz ardı etmemizi ister gibi davranmayı tercih eder ve bu iki 'gizli aşık'ın birbirlerine kavuşması sürecinde başlarından geçecek türlü olaylardan etkilenmemizi de şart koşar..

Life As We Know It, en azından, senaryosunun gelişmesi için şart olan sürprizine ilginç denebilecek; bu gerçekleştikten sonra da gayet klişe bi şekilde ilerleyen; kötü olmayan ama vasatı da aşamayan bir romantik komedi..





Life As We Know It / Başımıza Gelenler!

Yönetmen: Greg Berlanti
Senaryo: Ian Deitchman , Kristin Rusk Robinson
Oyuncular: Katherine Heigl, Christina Hendricks, Josh Duhamel, Josh Lucas, Jessica St. Clair
Yapım: 2010, ABD, 112 dk.

3  /5


(İşbu yazı -kısmen- Tersninja.com'da yayınlanmıştır)